• Miért nem figyel rám?

    Mindegy, hogy kinek a figyelmét szeretnénk felkelteni – az biztos, hogy kényszeríteni senkit sem lehet erre. De mégis elérhető, ha a figyelmetlenségre nem harsánysággal válaszolunk…

  • Az árnyékod sosem akkora, mint Te

    A lelkünk árnyéka hasonlatos a testünk árnyékához, ami szinte soha nem pont akkora, mint mi magunk. Ahogyan a napóránál is láthatjuk – lehet rövidebb és hosszabb az árnyékunk.

November 14.: Jó reggelt!!

Sziasztok, ma november 14. napja van, ami több elterjedt keresztnevünk névnapja – hiszen ma ünneplik nevük napját az Erzsébetek, az Alízok, a Vandák – de a Huba, Klementina és Jozafát nevű ismerőseinkről se felejtkezzünk meg!!

Fehér-arany vagy kék-fekete színű a ruha színe :) ?

A képen egy női ruha látható, amelynek színéről megoszlanak a vélemények. A legtöbb ember szerint a kép egy árnyékban lévő fehér-arany színű ruhát ábrázol, míg mások szerint pedig egy kék-fekete csíkos ruhadarabról van szó.

Szuperhold! De mi is az a szuperhold?

Szuperholdnak nevezzük, amikor a telihold fázisa az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be, ilyenkor lesz a Hold Földről látható látszólagos mérete a legnagyobb.

Jó reggelt November 9. !

Minden napnak megvannak az emlékei és mi megpróbáljuk nektek napról-napra összegyűjteni, hogy mit érdemes tudni arról a napról, ami ránkvirradt 🙂


TOVÁBBI CIKKEINK

Megnyerhetjük-e a munkahelyi harcokat?

Ha megértjük, hogy lehetetlen nyerni a bürokratikus harcban akkor jutunk el oda, hogy lehetőségünk lesz nem veszteni az irodában és a lehető legkevesebb lelki sérülést és egzisztenciális veszélyt elszenvedni.

Jó reggelt! Ma November 7. van és hétfő.

Szép jó reggelt mindenkinek mára! Egyértelmű, hogy a reggelek szépségversenyében a hétfő rendszerint utolsó helyezettként szokott kikerülni 🙂 – de nézzük meg, hogy milyen napra is ébredtünk ma!

Ne legyen kétséged: TE vagy az IGAZI

Van egy egyszerű felismerés, ami elkísérhet minket az utunkon és a nélkül töltheti fel csüggedő lelkünket, hogy önzőnek vagy egoistának kellene éreznünk magunkat. Ez pedig az, hogy valójában csak saját magunkkal tudunk igazán kommunikálni, csak…

Az ébredezés titkai

Semmi sem nyújt jobb lehetőséget arra, hogy megismerjük saját legtitkosabb gondolatainkat és érzéseinket, mintha elnyújtjuk az ébredezés idejét – és hagyjuk, hogy képzeletünk elvigyen minket oda, ahol az álmok és a valóság még nem teljesen elválaszthatóak egymástól.

Nyuszika, miért nincs rajtad sapka?

Bizonyára van, akinek ismerős a nyuszikás vicc rendhagyó kérdése, de ahogy elnézem a hidegben sapka nélkül közlekedőket elég sok embertől kérdezném meg ugyanezt.

A házilagos ablakszigetelés titka

Még éppen időben lát munkához az, aki ablakait szeretné házilagosan szigetelni. A kinti hőmérséklet még viszonylag tűrhető ahhoz, hogy az ablakokat egy rövid ideig nyitva tartsuk.

Fahéjas talpbetét?

A fahéjról a legtöbb embernek a mézeskalács jut eszébe, vagy egy kényeztető capuccino fahéjas szórattal a tetején, esetleg a friss puszedli könnyed illata. Sokan jótékony hatásait hangsúlyozzák, leginkább antibakteriális, gombaölő és gyulladáscsökkentő hatását.

Szemérmetlen kényeztetés :)

Ha egy férfi le akar nyűgözni egy nőt, azt sokféleképpen megteheti. Egy szál virág, vagy egy kád forró fürdő készítése nem a legbonyolultabb feladatok egyike, mégis jóleső érzés a másiknak. Mindezek persze meg sem közelítik azt a mondatot, amely így hangzik:”ezt Neked sütöttem”.

Hogyan varázsoljuk zöld mikulásvirágunkat pirossá?

Biztos sokan bosszankodtak már azon, hogy valamilyen megmagyarázhatatlan fellángolás hatására vásároltak mikulásvirágot, gyönyörködtek benne, de amint ledobta magáról piros leveleit hamar kiábrándultak. Velem már rengetegszer megtörtént, de szerencsére nem kell, hogy a lelkesedésünk végleg lelohadjon.

Villanykapcsoló tisztítás egy pillanat alatt

Akadnak akiknek fel sem tűnik, másokat viszont kifejezetten taszít a zsíros, foltokkal tarkított, esetenként ragadó villanykapcsoló. Felhabosított szivaccsal dörzsölgetni, vagy ablaktisztítóval fújkálni nem igazán hatékony és végképp nem célszerű.

Az avokádó lesz a világ kedvence?

Az avokádó napjainkra olyan népszerűvé vált, hogy még a kokatermesztők is jövedelmezőbbnek tartják áttérni ennek a tápláló gyümölcsnek a termesztésére.

Tobozok a láthatáron!!

Ha erdőben töltjük a szabadidőnket ne felejtsünk hazavinni pár tobozt, hogy a karácsonyi készülődés meghittebben telhessen !

Miért nincsenek magyar negyedek Angliában?

Egyes számítások szerint 300.000 magyar él Angliában. De vajon miért nem alakultak ki az elmúlt másfél évtizedben magyar negyedek? Londoni Emberünk erre próbál választ adni. 🙂

Ha tetszett – lájkold :)

LEGO dekoráció gyerekszobába

A legós dobozok közös jellemzője a gyönyörű és részletgazdag kép a benne található játékról. A sorozatok többnyire azonos dobozmérettel kerülnek forgalomba, a dekoráló kedvűek nem kis örömére.

Ezt nem hiszem el…. már megint otthon hagytam!!

Nem hiszem hogy van olyan ember közöttünk, akivel ne történt volna meg, hogy elkészített vagy előkészített valamit, és később otthon hagyta. Ha van olyan dolog, aminek nap mint nap eszünkbe kell jutnia, készítsünk magunknak emlékeztető táblát.

Fél pár zoknik bolygója

Biztos mindenki feltette már magának a kérdést, hova tűnnek a fél pár zoknik a lakásban? Nekem nem sikerült rájönnöm, de nem is foglalkozom már a kérdéssel.

NAPTÁR

2020. október
h k s c p s v
« nov    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031