Hamarosan a mozikba ér a virtuális valóság

Fotó: geralt \ pixabay
Párizsban megnyitotta kapuit a világ első mozija, ahol a virtuális valóság technológiáját ötvözik a filmélménnyel. A rengeteg technikai újdonságot felsorakoztató “Fények Városa” elnevezésű filmszínházban a Hyve-3D nevű rendszer segítségével a nézők a 40 perces előadások alatt nem csak a képi valóságot élhetik át, de a többi nézővel is interakcióba kerülhetnek, mivel a technológia minden nézőt felruház a film hangulatához illő virtuális külsővel.
A virtuális valóság és a hagyományos mozifilmek között legfőbb különbséget az jelenti, hogy a virtuális valóság 360°-os 3D világot jelenít meg, így a nézők folyamatosan körbepillantva tudják felfedezni a kibontakozó történetet.
A francia Le Monde azért megfogalmazott némi kritikát – ugyanis írásuk szerint zavaró, amikor a néző teljes átéléssel veti bele magát a virtuális térbe, és hirtelen beveri a könyökét a széke karfájába vagy amikor a szeme viszketni kezd és le kell venni a VR-szemüveget, hogy megvakarja azt.

Más szóval még van hova fejlődni, de máris itt van és hamarosan a mindennapok részévé válik a virtuális valóság mozija nálunk is.

Forrás:

http://phys.org/news/2016-11-virtual-reality-hybrid-environment-d.html