Magyar nyelvoktatásért ingyen szállás – itt a TalkTalkBnB

Kép: TalkTalkBNB

Egy új francia startup-kezdeményezés ingyenes szállást és ellátást kínál azoknak a felhasználóknak, akik ezért cserébe hajlandóak saját anyanyelvüket oktatni kinti szállásadóiknak. A sikeres CouchSurfing applikáció továbbfejlesztésével idén márciusban létrejött új alkalmazás a világ 50 országában máris 6.000 felhasználóval rendelkezik és ez a szám napról-napra dinamikusan nő.

A Hubert Laurent által kifejlesztett modell lényege, hogy a felhasználók a költséges nyelvtanulás helyett szállással és ellátással fizetnek az anyanyelvi tanár-utazóknak. Természetesen az elképzelés egy problematikus pontja, hogy gyakorlatilag a meghívók számukra ismeretlen idegeneket fogadnak be, ezért az oldalon több biztonsági tanácsot is felsorolnak, valamint létezik egy úgynevezett “csak nőknek” opció, amely által az egyedül utazó nők kiszűrhetik a női szállásadókat saját biztonságuk érdekében.

Aki tehát kedvet érez magában, hogy utazóként vagy befogadó tanulóként csatlakozzon, tanácsos megtekintenie a rendszer bemutatkozó videóját:

 

 

Forrás:

http://earthables.com/program-gives-travelers-free-accomodation/

http://www.talktalkbnb.com/en/