Az ébredezés titkai

Fotó: stokpic \ pixabay

Ébredezni annyit tesz, hogy van egy kis időnk felébredni, nem kell azonnal kipattanni az ágyból és megkezdeni a napi rutint. Ez egyik legfontosabb dolog az életünkben – hiszen nem jelent mást, mint azt, hogy végigélhetjük, ahogy álmainkból öntudatra ébredünk.

Minden reggel átélhetjük azt, hogy mi magunk hogyan vagyunk képesek ráhangolódni dolgokra, hogyan tudjuk megközelíteni a minket körülvevő valóságot. Az ébredés fogalma nem csak biológiai, de lelki folyamat is. Az, hogy mennyi időre van szükségünk, mire “bebootolunk” és, hogy közbe mire szeretünk gondolni, vagy éppen miről ábrándozunk, stb. teljesen egyéni és semminél jobban nem írja le azt, hogy milyenek is vagyunk.

Érdemes tehát megfigyelni magunkat ilyenkor és bátran elfogadni azt a törékenységet, ami az ébredezés közben jellemez minket, hiszen sokat megtudhatunk arról a sajnos nagyon ritkán megélhető, a tudatos és a tudatalatti között elhelyezkedő mezsgyéről, amiben valóban saját magunk vagyunk.

Habár feladataink sosem várhatnak, de mégis néha engedélyeznünk kell magunknak, hogy addig maradjunk az ágyban ameddig jólesik és addig kavarogjanak álmos és meseszerű gondolataink, ameddig csak lehet 🙂

 

Forrás: munkatársunktól