Társkereső oldalon keresed az Igazit? 5 tipp, hogy sikerüljön!!

Fotó: AnnaER \ pixabay

Rohanó és zaklatott mindennapjaink egyik legszomorúbb következménye, hogy soha semmire nincs elég időnk. Ennek – és természetesen a rohamosan fejlődő technológiának – köszönhetően terjedtek el a különféle online társkereső oldalak és applikációk, amelyek mára részévé váltak párválasztási szokásainknak.

A társkeresők lerövidítik és leegyszerűsítik a kapcsolat első szakaszát, ami a megismerkedést és az első beszélgetéseket jelenti.

A kapcsolatot azonban nem változtatják meg, hiszen továbbra is nők és férfiak maradtunk, érző lelkek akiknek vágyai és céljai vannak.

Több tucat társkeresési szokásokat elemző és boncolgató kutatást és tanulmányt átolvasva kigyűjtöttük neked azokat a tippeket, amik nagyban segíthetik, hogy valóban az “Igazit” találhassad meg.

Első lépésben igyekezni kell kizárni a csalódást okozó embereket:

Adatlapunkon előre kell sorolni azokat a dolgokat, amiket feltétlenül el szeretnénk kerülni. Nyugodtan fogalmazzuk meg (persze elképzeléseinknek megfelelően), hogy “ne írj, ha nem akarsz magadról igazat írni“, “ne írj, ha csak egy idő után akarod elmondani, hogy már van valakid“, “ne írj, ha úgy gondolod, hogy csak pár napra keresel valakit“, stb.

Természetesen pozitívan is megírhatjuk mindezt, pl. : “csak akkor írj, ha el tudod fogadni, hogy ha velem vagy, akkor velem vagy”.

A kutatások szerint azok, akik már az első bemutatkozásnál leírják pontosan, hogy mi az amire nem vágynak, 75%-kal kevesebb eséllyel találkoznak személyesen is olyanokkal, akik nem felelnek meg kezdeti elvárásaiknak.

Második lépésben nekünk magunknak kell megfogalmazni egy valódi “kívánságlistát”:

A “kívánságlistát” – az elemzések szerint – úgy kell összeállítani, hogy három élethelyzetet elképzelünk és leírjuk, hogy mire vágynánk ilyenkor. Őszintén át kell gondolni, hogy mi az amit tényleg szeretünk és mi az amit már kevésbé. Ezt három lépésben lehet megtenni:

  1. Mit csinálnánk legszívesebben egy szabad péntek délutánon? Hova mennénk – és hova nem mennénk szívünk szerint?
  2. Hogyan képzelünk el egy csendes vasárnap délelőttöt? Kirándulnánk? Vagy lustálkodnánk az ágyban?
  3. Milyen segítségre várnánk a hétköznapok fárasztó egyhangúságában?

Ha ezeket őszintén átgondoljuk, le tudjuk írni, hogy milyen típusú párra vágyunk valójában.

Harmadik lépésben várjuk meg a válaszokat és jól nézzük át őket:

A válaszok egy része olyan lesz, mintha automatizált levelet kapnánk: semmi sem utal arra, hogy reagált volna arra amit mi írtunk. Ez esetben valószínűleg egy vagyunk a több tucatból, aki ugyanezt a levelet megkapta aznap tőle és nem valószínű, hogy pont ő lenne az “Igazi“.

Lesznek, akik erőteljesen nyomulnak, hogy kérdéseikre megfeleljünk és áruljunk el többet (sőt: minél többet 🙂 ) magunkról. Ilyenkor nem árt magunkban tisztába tenni, hogy MI keressük az “Igazit” és ez a végcél, nem pedig, hogy mások elvárásainak megfeleljünk.

Adódnak olyan üzenetek, amiket alig tudunk értelmezni. Teljesen mindegy, hogy ez azért van, mert a küldője ostoba vagy pedig mi nem rendelkezünk annyi energiával, hogy értelmezzük – célszerűbb olyan után kutatni, akivel idővel fél szavakból is megértjük egymást.

A kutatások szerint azok lesznek valós jelöltek az “Igaziságra“, akik érdemben reagálnak az általunk írt bemutatkozásra. Ennek oka az, hogy bármely kapcsolatban az egyik legfontosabb elem, hogy meghallgassa egymást a két fél.

Negyedik lépésben meg kell próbálni kedvesen kiszűrni azokat, akik át akarnak verni:

Ez persze nem könnyű, de pár lehetőség mégis adódik. A legjellemzőbb csalások egyike, ha valaki nem a saját képét vagy esetleg nagyon régi képet küld magáról. Minden esetben kérjünk újabb képet az illetőről, mielőtt találkozásra kerülne sor – de úgy, hogy az biztosan ne lehessen másé. Erre a legcélszerűbb a következő kedves trükk: “küldj egy képet magadról kávésbögrével a kezedben“, vagy “annyit írtad, hogy minden nap biciklizel, hogy szívesen látnék egy képet rólad a bicikliddel“, stb.

Mivel ilyen képet csak akkor fog küldeni, ha megegyezik a képen lévő személlyel, így a többet nem jelentkezők és a mellébeszélők kizárhatók – és nyugodjunk meg, ha egy képpel csalnak, mással is csalni fognak.

Ötödik és – talán – legfontosabb lépés az első randi előkészítése fejben:

Itt nem kell hatalmas dolgokra gondolni, de azért egy-két dolgot jó megtervezni. Ha a találkozó helye már megvan, akkor célszerű körbenézni, hogy merre vannak beülős helyek a környéken és azok meddig vannak nyitva, van-e olyan hely ahol sétálgatni lehet autókerülgetés és zaj nélkül, stb.

Az első randin mindenki igyekszik a lehető legjobban kinézni, de ha mi az “Igazit” keressük, fontosabb, hogy tudjuk mire vagyunk kíváncsiak és mi az amit szeretnénk elmondani magunkról.

 

Forrás: munkatársunktól

HA TETSZETT, OSSZAD MEG MÁSOKKAL IS!!  🙂 🙂